Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kalle Lind: Den ständiga laddletarjakten leder till sömnbrist

Scener ur ett modernt familjeliv del 246:15b. Genomsnittlig kväll: Okej, nu sitter mobilladdaren där i kontakten vid mitt nattduksbord så att jag smidigt kan ladda den över natten. Suvve. Perfa. Då låter vi kvällen fortgå i maklig takt.

Bild: Braastad Audun
Klipp till sänggång: Nämen Jesus Amalia och hans låghalta moster, nu har någon av dessa små figurer som överbefolkar mitt hem ändå lagt rabarber på laddaren, nu ringer jag första bästa barnhem och ber dem komma och hämta dem pronto!
Känner jag inte igen den här situationen förresten? Just det, det var ju likadant igår. Och alla andra dagar sedan barn efter barn fått mobiler och plattor som ständigt måste ha en laddningsprocent på minst 99,7 för att inte göra barnen nervösa.
Klipp till nästa dag. Jag köper laddare i bulk. Jag sätter in en i varje rum, pekar pedagogiskt på dem och säger med övertydlig artikulation till respektive barn: detta och bara detta är din laddare, håll reda på den och talla aldrig på några villkor på min!
Jag vill inte en gång till stå där sömndrucken, nytandborstad, i bara småbyxor, redo att krama kudden och sedan tvingas ge mig ut på laddarletarjakt som i bästa fall slutar med att jag hittar en laddare i någon bortglömd väggkontakt bakom någon fåtölj där något barn just den här kvällen fått för sig att upprätta sitt Youtubekollarläger.
Klipp till sänggång. Väggkontakten jämte mitt nattduksbord gapar lik förbannat tom. Jag biter ihop innan jag ger mig ut på den traditionsenliga kvällsrundan, ramlar runt i barnens nersläckta rum, får lego i trampdynorna. Jag hittar ingen, lägger mig i fosterställning på vardagsrumsmattan, förbannar att just jag är så grymt orättvist behandlad av livet.
Till slut får jag kraft nog att resa mig. Jag somnar bredvid en oladdad mobil och sover oroligt hela natten i rädsla för att alla batteriprocent ska läcka ut och hindra mobilklockan för att väcka mig.
Klipp till morgon. Jag hittar min laddare i min jackficka. Jag grymtar lite på barnen. Det hade precis lika gärna kunnat vara deras fel.
Gå till toppen