Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

MAI-are i stöten - VM-kvalade med 20,70

MAI:s kulstötare Wictor Petersson satte personligt rekord och klarade VM-kvalgränsen vid tävlingar i USA. Nya perset lyder på 20,70.
Jättestöten kom i Asuza, Kalifornien och han överträffade VM-kvalgränsen till Doha och blev fyra genom tiderna i Sverige bakom Hans ”Honta” Höglund, Sören Tallhem och Jimmy Nordin.

Detta efter en serie med fem stötar över 20 meter. Inomhussäsongen avslutade Wictor med en stöt på 20,65.

– Jag är just nu lite utanför Los Angeles, i en plats som heter Valencia, på träningsläger. Jag har nu varit här i sex veckor och har en tävling till innan vi åker hem till Sverige, hälsar MAI:s VM-hopp i en kontakt med Sydsvenskan.
Det är hans tränare Staffan Jönsson som inspirerat.
– Staffans gamla tränare och nu min mentor bor här och det är därför vi spenderar lägret här för att få hans inblick.
– Tanken med lägret är att få ett bra precamp inför säsongen som kommer snart och att komma igång snabbare med tävlingsrutinerna för att förbereda inför sommaren.
Tränare Jönsson är nöjd med besöket hos Mike Maynard som han själv tränade för under 1980-talet när han studerade i USA.
– Mike är pensionerad nu men avslutade sin karriär som head coach på UCLA. Vi har haft vår bas 45 minuter nordväst om Los Angelese där Mike bor nu.
– Förra året vi körde samma tävling. Träningen har rullat på bra och enligt plan. Vi åker hit för min gamle tränare och vi har fått med oss några saker som gör att hans teknik blir bättre och bättre. Ett bra avstamp inför säsongen som börjar i slutet av maj, säger Staffan Jönsson.
I höst avgörs friidrotts-VM i Doha. Tävlingarna avgörs mellan den 28 september och 6 oktober.
Gå till toppen