Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nu säljs det klassiska bageriet på Torget i Staffanstorp

Efter 46 år i branschen har familjen bakom Bengts konditori beslutat sig för att sälja verksamheten. Förhoppningen är nu att hitta någon som kan fortsätta leverera bröd och bakelser på Torget i Staffanstorp.

Bengt Pettersson grundade Bengts konditori som han drivit tillsammans med familjen sedan starten. Bilden är tagen 1998.Bild: Lars Ottosson
1973 grundades Bengts konditori i Malmö. Tre år senare gick flyttlasset från Malmö till Staffanstorp där Bengt Petersson och hans familj bakat mat- och fikabröd till Staffanstorpsborna i 43 år.
Men nu är familjeföretaget till salu. My Folkstrand Dahse, Bengt Peterssons barnbarn som också arbetar på konditoriet, vill inte gå in på detaljer om varför de väljer att sälja.
– Det är dags för någonting nytt, vissa i familjen vill göra annat. Vi har valt att sluta på topp, säger hon.
På sociala medier har nyheten väckt en del reaktioner. Många tycker det är tråkigt att se konditoriet säljas efter så många år i orten.
Vad som kommer hända med verksamheten är ovisst. My Folkestrand Dahse berättar att de i nuläget bara kan vänta och se om det finns något intresse för konditoriet.
Gå till toppen