Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

FCR-tränaren om guldkonkurrenten: ”Samma Kristianstad – inget nytt”

Guldtippade Kristianstad DFF skrämmer inte FCR-tränaren Jonas Eidevall inför påskdagens Skånederby.
– Det är samma Kristianstad som tidigare år. Det finns inget som är nytt, säger han om lagets spelstil och intentioner trots målfesten i premiären och guldsnacket.

FCR-tränaren Jonas Eidevall tillsammans med Kristianstads Elisabet Gunnarsdottir.Bild: AVDO BILKANOVIC
Jonas Eidevall vill inte måla upp något nytt kring Kristianstad och menar att FC Rosengårds egen insats kommer bli avgörande i eftermiddag.
– Det som varit signifikativt i våra möten det senaste året har varit vår prestation. Träffar vi en hög nivå vinner vi, gör vi inte det får vi problem. Det krävs en prestation upp mot personbästa.
Även om det surras guld och topplag kring Kristianstad så finns det inget nytt att tillägga menar Jonas Eidevall.
– De har alltid spelat primitivt och så ser det ut nu också. De är direkta, närkampsorienterade och spelar med låg risk och är bra på fasta situationer. Det är ett bra lag, men de står inte för något nytt det kan jag inte påstå.
FC Rosengård kommer till Skånederbyt i den andra omgången med en seger från premiären. Samtidigt fick laget bara oavgjort mot Kristianstad i vinterns cupmöte – ett kryss som smakade som en förlust.
– Det handlar för oss bara om små förändringar som vi vill göra jämfört med premiären, mest med tanke på att vi ställs mot ett annat motstånd. I grunden vill vi ju spela vårt spel, säger Jonas Eidevall som har två segrar och ett kryss på de senaste fyra mötena med den skånska konkurrenten.
Förväntat solsken under påskdagen väcker förhoppningar om att locka storpublik till derbyt.
– Jag upplever det som att intresset varit stort där framför allt många bland våra sponsorer visat stort intresse. Det kanske också börjar bli en mättnad på påskfirandet. Det är kanske lagom att stänga påsken och istället gå på fotboll, uppmanar han.
Fakta

Så kan FCR starta:

Trolig startelva: Zecira Musovic – Nathalie Björn, Malin Levenstad, Glodis Perla Viggosdottir –

Sanne Troelsgaard, Iva Landeka, Caroline SegerHanna Bennison, Johanna Rytting Kaneryd –

Anja Mittag, Hailie Mace.

Ersättare: Emma Lind (mv), Mie Leth Jans, Ebba Wieder, Josefin Harrysson, Fiona Brown, Lisa Marie Utland, Matilda Eriksson Kristell.

AVSPARK

16.00

FC Rosengård-Kristianstad

Gå till toppen