Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Turkiets oppositionsledare attackerad

Kemal Kilicdaroglu, ledare för det turkiska oppositionspartiet CHP. Arkivbild.Bild: AP/TT
Ledaren för det turkiska oppositionspartiet Republikanska folkpartiet (CHP), Kemal Kilicdaroglu, attackerades på söndagen i Turkiets huvudstad Ankara när han deltog vid en begravning, uppger partiet.
En video från händelsen visar hur Kilicdaroglu får minst två slag i huvudet när en grupp människor attackerar honom med knytnävsslag. Säkerhetsvakter fick komma till undsättning och föra bort Kilicdaroglu från platsen. Det är oklart om han ådrog sig några skador i samband med attacken.
Personerna protesterade mot att Kilicdaroglu deltog vid begravningen för en turkisk soldat som dödats i strider med den kurdiska gerillagruppen PKK.
Oppositionspartiet CHP vann lokalvalet i Istanbul som hölls den 31 mars, vilket är ett stort nederlag för president Recep Tayyip Erdogan och hans regeringsparti Rättvise- och utvecklingspartiet (AKP). AKP har överklagat resultatet och vill se nyval i Istanbul.
Gå till toppen