Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Huthier varnar: Huvudstäder inom räckhåll

Soldater från Huthiallierade grupper radar upp sig. Arkivbild från december 2018.Bild: Hani Mohammed/AP/TT
Huthirebellerna varnar arabländerna i den saudiskledda koalition som de strider mot i Jemen för att bryta den sköra vapenvilan i hamnstaden al-Hudaydah.
De Iranstödda rebellerna lyfter fram sin robotkapacitet. Och avståndet till de största städerna i Saudiarabien och Förenade arabemiraten.
– Våra robotar har kapacitet att nå Riyadh och bortom Riyadh, till Dubai och Abu Dhabi, säger Huthirebellernas ledare Abdul Malik al-Huthi till den Huthidrivna tv-kanalen al-Masirah.
– Det är möjligt att ta sikte på strategiska, vitala, känsliga och betydelsefulla mål om det sker en upptrappning i al-Hudaydah.
Huthirebellerna beskjuter med jämna mellanrum den södra delen av Saudiarabien och emellanåt Riyadh, men de flesta robotar har stoppats av saudiskt luftvärn. Staden al-Hudaydah är viktig för införseln av förnödenheter i landet och central i den vapenvila som FN har försökt få till sedan fredssamtalen i Sverige i december.
Gå till toppen