Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ingen gripen efter dubbelmordet

På måndagens förmiddag var fortfarande ingen gripen för dödsskjutningen av två män på Fredriksdal i Helsingborg. Polisen fortsätter att knacka dörr i området.

Natten till söndagen sköts två män ihjäl i en bil i området Fredriksdal, mitt i ett bostadsområde. De två döda, 26 och 27 år, var hemmahörande i Landskrona.
Polisen klassade skjutningen som en särskild händelse och kunde därmed sätta in extra resurser för att utreda brottet. Ett 30-tal poliser har arbetat med fallet.
Under söndagen samlade polisens enhet för grova brott in underrättelseuppgifter, höll förhör med anhöriga och genomförde dörrknackning i området för att hitta vittnen som kan ha sett eller hört något. Samma arbete fortsatte på måndagen.
– Vi har ett stort antal poliser igång för att samla in så mycket information som möjligt. Jag kan inte gå in på vad olika förhör har gett, men vi fortsätter att knacka dörr idag, precis som vi gjorde igår och det arbetet fortsätter troligen imorgon (tisdag) också, säger Kent Persson, förundersökningsledare.
På måndagsförmiddagen var fortfarande ingen person gripen misstänkt för dödsskjutningarna.
– Just nu har vi fullt fokus på att skaffa oss en bra plattform för den fortsatta utredningen, säger Kent Persson.
Polis var på plats på Fredriksdal för att skapa trygghet under söndagen. Den insatsen förlängs under måndag och tisdag.
– Där är folk på plats, säger Mats Jansson, inre befäl vid polisen i Helsingborg.
Gå till toppen