Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisen varnar för stölder från båtar i Lomma och Barsebäckshamn

På långfredagen upptäckte en båtägare i Barsebäckshamn att någon varit och skruvat bort delar av båtmotorn. Nu uppmanar polisen alla båtägare att hjälpas åt att hålla extra uppsikt.

På våren ökar risken för båtstölder. Polisen uppmanar alla båtägare att vara extra rädda om sin och andras båtar.Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT
När våren kommer är det många båtägare som börjar förbereda sig inför årets båtsäsong. Det här lockar fram tjuven.
– Vi är inne i en period där båtarna ligger fullt utrustade inför sjösättning, säger Michael Rydberg, kommunpolis i Kävlinge kommun.
På långfredagen upptäckte en båtägare i Barsebäckshamn att någon varit och skruvat bort delar av båtmotorn. Polisen har fått information om att fler båtägare i området är drabbade.
Alla båtägare i Barsebäckshamn, Vikhögs hamn, Lomma hamn och Bjärred uppmanas nu att hjälpas åt att hålla uppsikt över sin egen och andras båtar, samt över vilka som rör sig i området. Båtsamverkan kan minska risken för stölder.
– Vi vill gå ut och varna för detta nu. Vi vet att det redan varit mycket stölder på västkusten, upp mot Göteborg, och det är möjligt att det sprider sig hit nu, säger Michael Rydberg.
Gå till toppen