Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

"Röda mattan kommer att rullas ut"

Med mat, musik och priser ska det lokala näringslivs- och idrottslivet firas. Kommunen arrangerar en helt ny gala i Vellinge.

Christer Ekdahl är näringslivsutvecklare i kommunen.
En gemensam gala för näringslivet och idrottslivet arrangeras för första gången i Vellinge torsdagen den 9 maj.
– Det är en nysatsning, ett sätt att göra arrangemanget större och för fler, säger Christer Ekdahl som är näringslivsutvecklare i kommunen.
Tidigare har kommunen samarrangerat en galakväll där näringslivet uppmärksammats och där olika priser delats ut. Vid den här galan står kommunen som ensam arrangör, med god hjälp av idrottsrådet.
– Det var idrottsrådet som kom med initiativet. De ville ha en idrottsgala och efter diskussioner kom vi fram till att vi kunde slå ihop den tidigare näringslivsgalan med en idrottsgala. Det förankrades sedan hos politikerna.
Hänger näringsliv och idrott ihop?
– Ja, min åsikt är att det gör det. De som är engagerade i idrott och föreningsliv är ofta entreprenörer och företagare, drivna människor som vill nå resultat och bygga nätverk. Med en sådan här kväll skapar vi en plattform för det.
Galan äger rum i Kämpingehallen som kommer att förvandlas till en festsal med hjälp av bord, dukar och kandelabrar.
– Röda mattan kommer att rullas ut, det ska bli riktig galakänsla.
Efter mingel och middag underhåller Höllvikenartisten Micke Larsén med sitt tiomannaband. Som konferencier har sportjournalisten Patrik Ekwall engagerats.
Under kvällen kommer bland annat Årets företagare, Årets nyföretagare, Årets idrottsprestation och Årets föreningsledare att uppmärksammas. Den första vinnaren har redan presenterats – Bo Niklasson, som driver läkemedelsföretaget Chemotechnique Diagnostics är Årets företagare. Under galan kommer han formellt att få sitt pris.
Varför behövs en sådan här gala?
– Jag tycker att det är jätteviktigt. När vi är ute och träffar företagare inser vi att de inte känner till varandra, även om de är verksamma nära varandra. För att hitta samarbetsformer måste man träffas. Det är ju aldrig fel att hjälpas åt i en liten kommun.
Tanken är att galan ska bli en återkommande årlig tradition.
– Ja, det hoppas vi verkligen. Intresset för att vara med är stort.
Galakvällen startar klockan 18. Alla företagare med sina anställda, föreningsmänniskor och övriga invånare i Vellinge kommun är välkomna. Anmälan sker via kommunens hemsida.
Gå till toppen