Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Stopp för mindre byggprojekt i Kävlinge kommun

Små byggprojekt får vänta i alla fall året ut på att behandlas av politikerna. Det beskedet kommer nu från planutskottet i Kävlinge kommun.
– Vi har massa projekt som ska bli klara, säger kommunstyrelsens ordförande Pia Almström (M).

Den redan höga exploateringstakten i Kävlinge kommun gör att mindre byggprojekt får stå tillbaka. Här ett planerat radhus i framtida Stationsstaden.Bild: VINKEL ILLUSTRATION COMOTION
Kävlinge golfklubb vill bygga nio villor på sin mark invid Harrievägen. De har fått avslag på sin ansökan flera gånger tidigare. Från planutskottets senaste möte var beskedet åter nej, med motiveringen att grönområdet som golfklubben vill bygga på inte ligger inom området för den aktuella översiktsplanen.
Först när översiktsplanen är uppdaterad kommer golfklubbens ansökan att kunna behandlas på nytt. Den nya planen blir inte klar före året är slut.
– Vi har inte hunnit med att uppdatera vår översiktsplan förrän nu. Det här arbetet dröjer, säger Annette Bååth (L), som sitter i planutskottet.
När kommunen får en förfrågan om att bygga utanför det översiktliga planområdet kan politikerna ändå ge besked. Men den här gången vill Kävlinge kommun avvakta.
Byggtakten i och omkring Kävlinge går i en rasande fart. För att inte ta sig vatten över huvudet kommer man att fokusera på de större projekten, som Stationsstaden, Åstaden och Almelund.
Den höga exploateringstakten sätter käppar i hjulet även för byggprojekt där marken ingår i översiktsplanen. I Barsebäckshamn vill en byggherre uppföra tolv friliggande villor. Området är redan godkänt för bostadsbebyggelse. Ändå blir det även här avslag från Kävlinge kommuns planutskott.
Anledningen är att man vill se över hela området och inte ha flera mindre projekt igång.
– Vi måste prioritera. De stora projekten går före nu, säger kommunstyrelsens ordförande Pia Almström (M).
Gå till toppen