Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Arsenikfynd i småbarnens sandlåda – delar av förskola spärras av

Efter upptäckten av arsenik på Mumindalens förskola i Klågerup har delar av uteområdet spärrats av. Just nu pågår sanering för att säkerställa att alla spår av giftet försvinner ur marken.
– Det har inte varit någon hälsorisk för barnen, säger förskolechef Charlotta John.

Sammanlagt går det närmare 150 barn på Mumindalens förskola i Klågerup. Förskolechef Charlotta John räknar med att saneringsarbetet blir klart till sommaren.Bild: Mats Amnell
Mumindalens förskola i Klågerup, som är den enda verksamheten på orten som drivs i kommunal regi, byggdes i slutet av sjuttiotalet. Inför en planerad ombyggnation togs nyligen prover i jorden på förskolans uteområden, prover som uppvisade förhöjda värden av arsenik. Efter upptäckten, som gjordes i månadsskiftet februari/mars, har området där det bland annat finns en sandlåda spärrats av. Samtidigt informerades alla vårdnadshavare.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen