Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hyllade pjäsen ”LasseMaja” kommer till Malmö

Efter att ha spelats för utsålda hus på Dramatens stora scen under hösten och våren åker barnpjäsen ”LasseMaja och Hamletmysteriet” ut på Sverigeturné. I oktober kommer den till Malmö.

Regissören Jonna Nordenskiöld tar sin pjäs "LasseMaja och Hamletmysteriet" på Sverigeturné. Arkivbild.Bild: Jessica Gow/TT
Föreställningen är skriven av regissören Jonna Nordenskiöld i samarbete med författaren av originalförlagan Martin Widmark. De unga detektiverna tar en paus från sin byrå för att hjälpa till med en uppsättning av Shakespeares ”Hamlet”. Men det dröjer inte länge innan de dras in i ännu ett klurigt mysterium.
Pjäsen ska besöka 13 svenska städer, med premiär i Linköping den 7 september. Den 5–6 oktober kommer föreställningen att sättas upp på Slagthuset i Malmö.
– Det ska vara samma föreställning, vi förenklar ingenting för att vi ska på turné, sade Jonna Nordenskiöld om den planerade turnén till TT i oktober.
Gå till toppen