Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snabbkoll på nattens nyheter

Kraftig explosion i Malmö, bränderna i södra Sverige inom begränsningslinjerna, USA:s skattemyndighet har som väntat inte lämnat ut president Donald Trumps deklarationer, Asiens börser har öppnat uppåt – och svenskar tog Boston till kvartsfinal i Stanley Cup.

Skåne

Kraftig explosion i Malmö

Bild: Patrick Persson
En sprängladdning exploderade vid en port i korsningen mellan Nobelvägen och Amiralsgatan strax innan midnatt. Explosionen hördes över stora delar av Malmö.
Sverige

Bränderna inom begränsningslinjerna

Bild: Patrick Persson
Räddningstjänsterna arbetar fortsatt med bränderna i södra Sverige. Arbetet på de flesta håll är under natten fokuserat på att hålla bränderna inom de begränsningslinjer som finns.
Världen

Inga Trumpdeklarationer överlämnade

Bild: Alex Brandon
Som väntat lämnade USA:s skattemyndighet IRS inte ut president Donald Trumps deklarationer den 23 april, som kongressen begärt ut. Det kan bli startskottet på en utdragen juridisk strid.
Ekonomi

Uppåt på börserna i Asien

Bild: Koji Sasahara
I Tokyo steg Nikkei 225 steg 0,4 procent i den tidiga handeln, medan Topix klättrade 0,3 procent. Hongkong visade liknande tendenser, med en uppgång på 0,4 procent för Hang Seng.
Sport

Svenskarna bakom Bostons avancemang

Boston är klart för kvartsfinal i Stanley Cup. Joakim Nordström och Marcus Johansson blev matchhjältar med varsitt mål för klubben, som till slut vann med 5–1 över Toronto.
Gå till toppen