Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stökig påskhelg bland ungdomar i Lomma och Bjärred

Misshandel, skadegörelse och störande mopedåkning. Polisen i Lomma kommun har fått in flera anmälningar och tips som gäller ungdomar de senaste dagarna.

Under natten mellan fredag och lördag har någon eller några grillat med engångsgrillar på borden vid Lomma beach house, vilket har orsakat brännmärken på möblerna. Kedjor som suttit runt bord och stolar ska också ha klippts av. Enligt tips till polisen ska de nattliga grillmästarna vara ungdomar. Händelsen rubriceras som skadegörelse.
Enligt en annan anmälan ska en misshandel ha ägt rum i centrala Bjärred under söndagseftermiddagen. En flicka född 03 ska då ha mottagit slag mot huvudet och blivit spottad på. Slagen tog så allvarligt att hon fick skador på tänderna och tvingades uppsöka sjukvård, enligt anmälan.
Den misstänkte i ärendet är en pojke, som också han är född 03. Pojken har i sin tur motanmält flickan och hävdat att hon spottat på honom. Flera vittnen finns till bråket.
Under den senaste tiden har polisen vid flertalet tillfällen också blivit kontaktad om mopedåkande ungdomar, främst i Lomma.
– Vi har fått in mycket klagomål om det här, säger kommunpolis Håkan Persson.
Det handlar om misstänkt trimmade och mycket högljudda mopeder, mopeder som kör på gång- och cykelvägar och mopeder som kör runt, runt sent på kvällarna.
– Vi ska se om vi kan försöka hålla lite koll på det här. Samtidigt hade det varit bra om föräldrarna kan prata med sina barn om att trafikregler måste hållas, säger Håkan Persson.
Gå till toppen