Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Elektroniskt danskalas och Lill-Babs-hyllning på Sommarscen Malmö

Nu är det klart att Lill-Babs och Siw Malmkvist i sommar får en hyllningskonsert på Sommarscen Malmö. Bland årets första programpunkter finns även r&b-duon Lennixx och dj:n Johanna Knutsson.

2016 gav Anna Bromée ut sitt debutalbum: "Jag ville dansa med lyckan — Edith Piaf på svenska"Bild: Gillis Häägg
I år är det fjortonde året som Sommarscen Malmö bjuder in till gratiskultur i olika former. Nu är de första programpunkterna klara i form av tre konserter på Borggården på Malmöhus Slott.
Den 18 juli äntrar skådespelaren Anna Bromée scenen för att hylla Barbro "Lill-Babs" Svensson och Siw Malmkvist i föreställningen "Den som glad är", vilken Sommarscen Malmö beskriver som en humoristisk hyllningsshow. Den hade sin premiär 2014 och har bland annat gått för fulla hus på Göteborgs stadsteater. I den varvas klassiker som "Är du kär i mig ännu Klas-Göran" och "Leva livet" med mer okända låtar.
Dagen efter det kommer r&b-artisterna Lennixx till Borggården. Duon som består av Hanna Larsson och Andrea Kallström, bildades 2016 och förra hösten släppte de debutmixtejpen "Hapap". Nu är de aktuella med singeln "Bad Bird". För många är Hanna Larsson känd som syster till en av Sveriges största popstjärnor Zara Larsson.
Den 27 juli är det dags för ett elektroniskt danskalas då skivbolaget Kontra-Musik bjudit in artisten och dj:n Johanna Knutsson, som vanligtvis verkar i Berlin. Dessutom uppträder Sebastian Mullaert, från tidigare Minilogue, tillsammans med Kontra-Musiks grundare Ulf Eriksson samt Stockholms-vj:n Martin Onassis.
Gå till toppen