Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fotbollsmatch gav 67 polisanmälningar

Rök-tifot i början av matchen, en enstaka bengal och några människor på planen. Ja, det var lugnt när MFF mötte Hammarby under onsdagen. Men ändå upprättade polisen 67 polisanmälningar under fotbollsmatchen.

MFF:s supportrars tifo inför fotbollsmatchen Malmö FF och Hammarby under onsdagen.Bild: PETTER ARVIDSON
Strax innan matchen grep polisen en man med banger. Det var den första polisanmälan.
Därefter ägnade sig polisen åt att iaktta lagöverträdelser bland publiken för att senare kunna identifiera och förhoppningsvis kunna gripa gärningsmannen.
För varje maskering eller överträdelse de såg blev det en ny anmälan. I anslutning till att matchen började upprättade polisen 60 anmälningar.
– I det här fallet såg vi 30 maskerade personer med varsin rökbengal. Det är den organiserade bränningen MFF-klacken ägnar sig åt, säger polisens utredare Andreas Hermann.
Bränningen filmades och Andreas Hermann och hans kollegor ägnar sig nu åt att försöka identifiera vem som gjorde lagöverträdelserna.
– Det var förhållandevis lugnt i går innan och efter matchen. De brotten som skedde var i anslutning till arenan, säger Andreas Hermann.
Ytterligare polisanmälningar upprättades mot människor som hoppade in på planen i slutet av matchen.
– De var omaskerade så det hoppas vi att kunna identifiera i efterhand, säger Andreas Hermann.
Strax efter matchen kunde polisen gripa en 16-årig pojke för att han varit maskerad och haft pyroteknik.
Gå till toppen