Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

”Han var hyfsat väck efter smällen”

En räddad poäng mot IFK Norrköping. Men ändå smolk i bägaren för Djurgården i och med den befarade hjärnskakningen på lagkaptenen Marcus Danielson.
– Man såg på ögonen att han var lite borta, säger målvakten Tommi Vaiho som kolliderade med mittbacken.

Djurgårdens Marcus Danielson kolliderade med målvakten Tommy Vaiho och befaras ha drabbats av en hjärnskakning.Bild: Janerik Henriksson/TT
Det var med en knapp kvart spelad som otäcka scener utspelade sig på Tele2 arena.
IFK Norrköping skickade upp en långboll som slutade med en kollision mellan Djurgårdens mittback Marcus Danielson och målvakten Tommi Vaiho.
– Det var en djupledsboll från halva planen. Jag ropade att jag såg den tidigt och att jag skulle ut och rensa bort den. Men då kommer ”Mackan”, säger Vaiho och fortsätter:
– Man såg på ögonen att han var lite borta men han kommer nog snabbt tillbaka. Han är stark, vår kapten.
Efter smällen mot huvudet blev Danielson liggande på planen och tvingades omgående till ett byte. Enligt tränaren Kim Bergstrand fördes spelaren efteråt till St Görans sjukhus för vidare undersökning.
– Det är otäckt när det blir såna smällar. Det är inte optimalt när lagkaptenen och lagets bästa spelare är borta, säger tränaren och tillägger:
– Det är en väldigt bra fotbollsspelare som blir borta ett tag.
Något spel blir det alltså med största sannolikhet inte i söndagens derby mot Hammarby.
– Det var lite läskigt, han var hyfsat väck efter smällen. Vi får hoppas att det inte är så illa med honom, säger Erik Berg som på tilläggstid kvitterade med en nick till 1–1 mot Norrköping.
Han konstaterar lugnt att det finns goda ersättare på mittbackspositionen.
– Vi har fin uppbackning. Une (Jacob Une Larsson) är en riktigt fin mittback också, säger Berg.
Gå till toppen