Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rosengårds landslagsbackar inte redo för spel

Både Jessica Samuelsson och Nathalie Björn missar FC Rosengårds möte med Örebro på lördag.
– Det är bara att ta en dag i taget, säger Rosengårdsnyförvärvet Jessica Samuelsson som besvärats av en lårskada.

Landslagsbacken Jessica Samuelsson får vänta på den allsvenska debuten med FC Rosengård.Bild: Peter Frennesson
På lördag ställs FC Rosengård mot Örebro i den tredje omgången av damallsvenskan. Rosengårdstränaren Jonas Eidevall får klara sig utan båda sina två landslagsmeriterade backar – Nathalie Björn och Jessica Samuelsson.
För det sena nyförvärvet Jessica Samuelsson blir det tredje raka matchen som hon missar efter att hon drog på sig en bristning i ett muskelfäste i framsida lår alldeles före premiären för två veckor sedan.
– Det känns bättre, men jag vågar inte vara allt för glad, säger 27-åringen som kom till Rosengård efter att ha tagit sig tillbaka efter en komplicerad fotskada.
Strax innan premiären var kom en ny tung motgång.
– Kroppen hade känts jättebra hela tiden sedan jag kom hit, men vid en inläggssituation högg det bara till och när vi lite senare gjorde en magnetröntgenvisade det sig att det var en bristning.
– Det är bara att ta en dag i taget. Efter att ha varit borta så mycket som jag varit vill jag bara komma tillbaka och spela och ha kul. Exakt när det blir spelar inte någon roll just nu. Självklart hade jag velat spela hemmapremiären och VM kommer ju också närmare och närmare, men sådan försöker jag helt koppla bort.
På torsdagen var hon med i vissa spelövningar och körde en del på egen hand i gymmet.
I gymmet återfanns också Nathalie Björn som har fått det konstaterat att det var en mindre bristning i vaden som hon ådrog sig i hemmapremiären. Hon förväntas missa de närmaste matcherna.
Det nigerianska anfallsnyförvärvet Anam Imo har fortfarande inte anlänt till Malmö. Övergången är sedan länge klar och hon är spelklar, men ännu har hon inte kunnat resa till Sverige eftersom hon inte fått klart med visum för inresa.
Sportchefen Therese Sjögran misstänker att det har att göra med att den 18-åriga talangen vid perioden strax för övergången var i väg med det nigerianska landslaget som då befann sig i Spanien.
– Vi hade så klart hoppats att hon skulle ha varit på plats redan, men nu siktar vi på nästa vecka. Det är en ung och oslipad spelare som vi inte ska ha för stora förhoppningar på direkt. Men hon har kvaliteter som gör att hon kan bli riktigt bra med tiden. Det gäller att ha tålamod.
Fakta

FC R:s kommande matcher

lördag: Örebro (b)

5.5 Göteborg (h)

11.5 LB07 (b)

15.5 Piteå (h)

Gå till toppen