Annons

Annons

Annons

Fotboll: Allsvenskan

Vila väntar för skadade Granqvist

Landslagskaptenen Andreas Granqvists ömmande ljumske tvingar honom till vila. EM-kvalet mot Malta i juni ska dock inte vara i farozonen.

– Men jag kommer att missa minst en match, säger han efter Helsingborgs 1–1 hemma mot Sundsvall.

Text

Landslagskaptenen Granqvist fastnade i konstgräset borta mot Kalmar under en träningsmatch med klubblaget Helsingborg i slutet av februari. Sedan dess har mittbacken till och från känt problem i en ljumske och den lägre delen av magen. Han har nu röntgat området och har bestämt sig för att vila.

– Det är inget muskulärt. Det är senan som sitter i ljumskens fäste uppe i benet som är skadat, säger han efter det oavgjorda mötet mot Sundsvall (1–1) på Olympia.

Annons

Annons

Men du är inte rädd långsiktigt?

– Nä, scannern visade att det inte är något jätteallvarligt, men det är något som inte är hundraprocentigt. För att inte förvärra det och göra det kroniskt och till en längre skada måste vi se över det nu.

Sverige möter Malta hemma i EM-kvalet den 9 juni.

– Så länge hoppas jag inte (att han blir borta), men jag kommer att missa minst en match.

Mot Sundsvall kom han till spel efter att ha testat kroppen.

– Jag vill ju hjälpa klubben så mycket som möjligt, men jag känner samtidigt att jag måste göra mig själv rättvisa. Att springa runt och ha känningar och inte göra allt det jag vill på planen är inte optimalt i slutändan, säger mittbacken och fortsätter:

– Jag känner att jag måste bli hundraprocentig inför framtiden.

Helsingborg möter närmast Östersund på bortaplan på måndag.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan