Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Körde på brunnslock – F1-träningen avbröts

Williams-föraren George Russell körde på ett brunnslock och fick hela bilen förstörd. Arkivbild.Bild: Joan Monfort/AP/TT
Träningen inför formel 1-loppet i Azerbajdzjan på söndag fick avbrytas efter en rejäl arrangörsskandal. Britten George Russell körde på ett brunnslock och hela bottenplattan på hans Williamsbil slets sönder.
Tävlingen i Baku är ett stadslopp och tv-bilderna visade tydligt hur bilen fick omfattande skador. Russell kom i hög hastighet och träffade brunnslocket, bildelar spreds över ett stort område på banan och träningssessionen fick ställas in.
– Det var ett brunnslock och det gav mig en rejäl smäll. Motorn stannade och hela bottenplattan i bilen förstördes, säger Russell till BBC.
Arrangörerna måste nu kontrollera alla brunnslock på gatorna som loppet körs på för att se om det är säkert att köra. Enligt BBC handlar det om ungefär 300 brunnslock.
Klockan 15 ska den andra träningssessionen för dagen genomföras. Det är oklart om hela banan hinner kontrolleras innan dess.
”Hur kunde de inte ha kollat och svetsat fast alla brunnarna. Ja, ja, det ger mig mer tid att kolla ikapp på Game of Thrones”, kommenterar världsmästaren Lewis Hamilton på Instagram.
Gå till toppen