Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Piteå vill spela: ”Sorgligt att LB07 agerar så”

LB07 missar lördagens bortamöte i Damallsvenskan på grund av SAS-strejken. Malmölaget har ingen chans att ta sig till Piteå på något annat sätt.

Mia Persson får träna på hemmaplan istället för bortamatch med LB07.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
– Nej, det blir ingen match, säger LB07:s lagkapten Mia Persson efter fredagsträningen.
Det var meningen att den skulle bli matchförberedande med direkt avfärd till flyget norröver. Men så blev inte fallet.
Nu blir det träning på hemmaplan under helgen istället.
LB07 har förlorat de två inledande matcherna i Damallsvenskan och är i stort behov av poäng. Nästa match för LB07 blir hemma mot Eskilstuna 5 maj.
– Då kommer vi att vara väl förberedda med all den här extraträningen. Vi kan inte påverka pilotstrejken, säger Mia Persson.
Svenska Fotbollförbundet är informerat och har godkänt att matchen ställs in. Nytt datum för matchen är inte bestämt.
– Vi hade en kontakt med förbundet direkt på fredagsmorgonen. Det är ju sämsta matchen för oss att få uppskjuten men det fanns inget annat att göra. Det kan bli jobbigt att få in den här resan före VM och det långa uppehållet, säger LB07:s klubbchef David Wernersson.
2016 hamnade FC Rosengård i en flygstrejk inför en match i Svenska cupen. Klubben hann boka upp och klarade att vinna borta mot just Piteå.
– Det tog 13 timmar och vi fick åka buss en bit också. Hem kunde vi flyga, då var strejken avblåst, säger klubbchefen Erling Nilsson.
I Piteå är man inte glada över beslutet och kräver att matchen ska spelas som planerat på lördag alternativt på söndag och att förbundets tävlingskommitté skulle beordra LB07 att ta sig till Piteå oavsett färdsätt.
– Fruktansvärt oprofessionellt. Men det här är elitfotboll, inte gärdsgårdsserien. En flyttad match innebär stora kostnader för oss. Det handlar om 120 000 kronor, säger Piteåordföranden Rikard Fahlman till Piteå-Tidningen.
Piteåledningen är irriterat över beslutat att skjuta upp matchen utan att ens prata med Piteå.
– Det är sorgligt att LB07 agerar så här, menar Fahlman.
FC Rosengård har vunnit sina två matcher och åker buss till Örebro under fredagseftermiddagen för sin lördagsmatch. Strejken drabbar inte den bortamatchen.
Enda förändringen i truppen är att Fiona Brown stannar hemma för rehabträning. I A-truppen gör 17-åriga Olivia Lindstedt debut. Landslagsbackarna Jessica Samuelsson och Nathalie Björn står fortfarande på vänt.
– Enda skavanken i truppen är att Ebba Wider har ont i en fot. Vi avgör timmarna före match om hon kan vara med, säger Rosengårdstränaren Jonas Eidevall.
Örebro har vunnit sju raka matcher, träningsmatcherna inräknade men tränare Eidevall är varnad.
– Sedan amerikanskorna kom i början av mars har Örebro bara vinster. Ett sylvasst kontringslag med tro och stort självförtroende just nu.
Gå till toppen