Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lugi dam

Lugi räckte inte till mot Skuru: ”Vi var inte riktigt på plats”

Ett försenat flyg gjorde Lugi sena till söndagens semifinal mot Skuru. Men även om matchtiden sköts upp lyckades inte Lugi komma in i matchen i tid.
– Vi var inte riktigt på plats, tyckte Lugitränaren Dragan Brljevic.

Esmeralda Fetahovic och Lugi lyckades inte få stopp på Skuru.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Matchtiden flyttades fram en halvtimme sedan Lugi blivit stående på Sturup på grund av ett försenat flyg. Väl på plats i Stockholm blev det snabba ryck och tajta förberedelser för att bli matchklara.
– Det är svårt att säga hur det påverkade oss, men jag kan inte säga att det var där vi förlorade matchen. Idag var vi inte riktigt på plats till 100 procent, tyckte Lugitränaren Dragan Brljevic efter att Skuru vunnit den tredje semifinalen, 20-29 (9-15).
Det mesta behöver stämma för att Lugi ska kunna rubba guldfavoriten Skuru. På söndagen fick Lugi inte igång storskytten Hannah Flodman och därmed reducerades också målproduktionen betänkligt. Efter att ha varit matchvinnare med 13 mål i senaste semifinalen så stannade det på söndagen vid endast fem mål på tio avslut, varav två på straff.
I stället var det Melissa Petrén som fick kliva fram som Lugis främsta målskytt med sju mål.
– Hon blev lite ensam i dag och hon fick dra nästan hela lasset helt själv. Det behöver vara fler som levererar, tyckte Dragan Brljevic.
– Det vi gjorde i Lund senast gjorde vi inte idag. Då satte vi våra chanser och var aggressivare i försvarsspelet. Idag tyckte jag att vi var för snälla och Skuru behövde inte kämpa lika hårt för sina mål. Det var inte riktigt vi idag, sa han och tyckte att insatsen påminde mycket om hur det såg ut i första mötet när Skuru också kunde vinna med nio måls marginal.
På söndagen skaffade sig Skuru en ledning med sex mål redan efter den första halvleken och i den andra var marginalen som mest elva mål. Skurumålvakten Evelina Eriksson svarade för en bra match, men Lugispelarna hjälpte henne också med en del tama avslut.
Efter en ny semifinalförlust innebär det att Lugi är pressade att vinna onsdagens möte i Lund om laget ska hålla liv i semifinalserien.
– Vi är fortfarande väldigt positiva och tror att vi kan vända på det. Vi visste att det skulle bli tufft och att Skuru är stora favoriter, men det finns ingen som ens är i närheten av att ge upp. Det är seger på onsdag som gäller så att vi kan vara tillbaka här i Eriksdalshallen på måndag igen, sa Dragan Brljevic innan han lämnade Stockholm på söndagskvällen.
Gå till toppen