Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lugitränaren om superlöftet: ”Skottet är från en annan planet”

Lugistjärnan Hannah Flodman kan vara den som skjuter Lugi till SM-final.
– Hon är en av världens största talanger. Skottet är från en annan planet, säger Lugitränaren Dragan Brljevic.

Lugis Hannah Flodman laddar för ett skott.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Hannah Flodman, född 1998, kom trea i grundseriens skytteliga med 129 mål på 20 matcher.
När Hannah Flodman är bra är Lugi ofta bäst.
Hon har haft ett par offensiva vulkanutbrott under säsongen: Hannah Flodman gjorde sexton mål i en seriematch mot H65 Höör.
– För Hannah handlar det mest om att hålla fokus. Det räcker inte bara med att ha talang, men hon har utvecklat den mentala biten enormt mycket, säger Dragan Brljevic.
I onsdags svarade Hannah Flodman för tretton mål mot Skuru när Lugi utjämnade till 1–1 i matcher i SM-semifinalserien. I kväll är det dags för rond tre på bortaplan mot Nackalaget, först till tre segrar är i SM-final.
Dragan Brljevic sticker inte under stol med att Hannah Flodman betyder mycket för Lugi. Han framhåller också kollektivets kraft och andra betydelsefulla kuggar.
– Melissa Petrén betyder lika mycket, precis som Olivia Löfqvist och Kajsa Dahlberg, men Hannah är speciell. Hon har allt, en komplett spelare, säger Dragan Brljevic.
Melissa Petrén lämnar Lugi nästa säsong för spel i Danmark. Hannah Flodman stannar. Dragan Brljevic ser det som en viktig del i hennes mognadsprocess.
– Hannah förstår att hon behöver ett år till i Lugi. Det gör mig glad. Många trodde att hon skulle försvinna. Men hon bestämde sig för att stanna. Roligt för oss i föreningen att en av världens största talanger är kvar ytterligare ett år, säger Dragan Brljevic.
Läs också I sitt livs form – då funderar 19-åriga talangen på att sluta
Läs också Idrottens vardag: ”Skönt att ha en B-plan”
Gå till toppen