Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Brandattentat mot restaurang på Lilla torg

En molotovcocktail brann bakom baren på uteserveringen. Tidigare hade vittnen sett en person som tagit sig in mot restaurangen.

När polisen kom fram till platsen fick man uppgifter om att något föremål kastas in vid restaurangen.Bild: Patrick Persson
Larmet om branden kom 01.01 och räddningstjänst, ambulans och polis ryckte ut till platsen.
Polisen spärrade av Lilla torg i väntan på en brandstyrka från Genarpskåren som var på väg mot Malmö.Bild: Patrick Persson
Enligt tidningens fotograf, som varit på platsen, har en polispatrull säkrat bevis i form av en flaska med en veke, eller trasa i.
— Det är någon som har kastat in en Molotov-cocktail där. Vi släckte ner, och det ska ha varit mindre omfattning på skadorna, säger Torbjörn Krokström, inre befäl vid räddningstjänsten.
Brandkåren och polisen dokumenterade skadorna och tog med delar av en flaska med trasa och brandfarlig vätska.Bild: Patrick Persson
Innan branden såg vittnen en person ta sig in mot restaurangen. Branden började bakom baren på uteserveringen. Polisen utreder ärendet som mordbrand. Än så länge finns ingen misstänkt för branden.
Polisen ska gå igenom övervakningskameror i närheten av platsen.
– Förhoppningsvis har något fastnat på film, säger Nils Norling, presstalesperson på Malmöpolisen.
Gå till toppen