Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Darin är redo för de stora arenorna

Darin Zanyar firar 15 år sedan genombrottet som artist med en arenaturné som ska överträffa allt han hittills har gjort på scen. – Det kommer att bli en fet show, säger Darin.

"Det kommer att bli en fet show", säger Darin om sina kommande arenakonserter. Arkivbild.Bild: Sören Andersson/TT
Så stod han där, 17 år gammal, inför ”Idol”-juryn – utan att vackla när ”Clabbe” af Geijerstam utbrast ”cool stajl”.
Året var 2004 och Darin Zanyar var inte där för att prata kläder, utan för att sjunga. Någonting han gjort ”så länge han kunnat sjunga”, som han själv uttryckte det.
15 år, åtta album och ett 30-tal singlar senare kan Darin konstatera att artistdrömmen blev verklighet, och nu står han på tröskeln till nästa musikaliska milstolpe: arenakonserten.
Det större rummet innebär fler möjligheter till en påkostad visuell inramning. Darin säger att han har inspirerats av hur house-dj:s och artister som Kanye West och The Weeknd jobbar med ljus och bild på scen.
Men allting börjar och slutar med musiken.
– Den här gången har jag ett stort band, bland annat två gitarrister, en stråksektion och en grym kör. Det blir både nya och gamla låtar, några av dem är omgjorda i nya arrangemang och så har jag även satt ihop några roliga medleyn, säger Darin.
På fredag släpper Darin en ny singel, ”Finns inga ord”. Det är en somrig sak med reggaetonrytm som liksom musiken antyder är skriven på soligare breddgrader, i Spanien förra sommaren.
Men det är en annan av Darins nyare låtar som betyder särskilt mycket för honom, och uppenbarligen för många andra av reaktionerna att döma.
”Identitetslös” är en låt han väntat väldigt länge på att skriva. Men tiden kändes inte rätt förrän i höstas när den släpptes.
– Jag hade nog kunnat relatera till den ännu mer i yngre dagar. Det är någonting som är en del av ens uppväxt och ens bakgrund. Att växa upp i ett land man inte är från ursprungligen är speciellt, säger Darin.
Fakta

Darin

Född 1987 i Botkyrka, Stockholm.

Slog igenom som 17-åring i första säsongen av "Idol" 2004.

Har släppt åtta album, senast "Tvillingen" 2017.

Har enligt egen utsago även fans i bland annat Kina och Indonesien.

Turnéschema: 4/5 Stockholm, 11/5 Göteborg, 18/5 Malmö

Gå till toppen