Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fler flyttar till Lund – många äldre lämnar villan i byn

Lunds kommun växer snabbare än både Skåne och riket. Inflyttningen är den största anledningen till att det går så snabbt.
– Lund är en pärla, säger Ingrid Fenborn, som tillsammans med maken Curt Fenborn valde Lund framför Malmö och Helsingborg.

Ingrid och Curt Fenborn föll för Lund och det centrala läget på nya bostaden på Kung Oskars väg. "Vi har kultur, restauranger och stationen runt hörnet – det känns jättespännande, här blir vi kvar", säger Ingrid Fenborn.Bild: Ingemar D Kristiansen
Ingrid och Curt Fenborn är två av Lunds inflyttare i år. De lämnade först villan i Stockholm och sedan permanentboende i sommarhuset i Halland för att bli Lundabor. De letade ny bostad på några utvalda orter i Skåne, i flera år, och var nära att köpa lägenhet i både Västra hamnen i Malmö och i Helsingborg innan de bestämde sig för just Lund.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen