Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tre bränder i Lund i natt: sju bilar skadade på Stralsundsvägen

Under natten och tidiga måndagsmorgonen startade tre bränder i soprum på olika platser i Lund. Störst skador åstadkom branden på Stralsundsvägen.

Larmet om branden på Stralsundsvägen i nordöstra Lund kom in till Sos alarm klockan 01.17.
— Det har troligtvis börjat i ett soprum. Därifrån har det spridit sig till ett garage i närheten. I garaget fanns bilar, varav sju skadats i olika omfattning. Sop- eller miljörummet har totalförstörts av branden, säger Joakim Nyberg, kommunpolis.
När första brandstyrkan kom fram brann det ordentligt i ett sophanteringsutrymme mitt i garagelängan.Bild: Patrick Persson
En knapp timme efter larmet hade räddningstjänsten släckt ned lågorna på Stralsundsvägen.
Rökdykare med flera slangledningar kunde efter en stund begränsa skadorna till ett antal av de bilar som stått närmast sophuset.Bild: Patrick Persson
Minst en bil totalförstördes vid den våldsamma branden men flera fick skador av sot och värme.Bild: Patrick Persson
Hur branden startat är i skrivande stund inte känt, men kommer utredas av polisen.
Ett par timmar senare, vid 03.20-tiden, larmades räddningstjänsten i Lund till ytterligare en brand i ett soprum, nu på Kristians väg på Nöbbelöv.
— Det var ett fristående miljöhus som brann. Sopkärl har förstörts och det har blivit skador på sophusets inneväggar. Men det var ingen spridningsrisk, säger Joakim Nyberg.
Strax innan klockan 05 fick man ett tredje larm, från Måsvägen på Väster, där ett vittne känt röklukt.
— Även här var det sopkärl som man tänt eld på. Sophuset har fått brand- och sotskador.
Gå till toppen