Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hon ordnar manifestation för tolerans i Staffanstorp

Hon upplever att klimatet i Staffanstorp har hårdnat. Därför arrangerar Malin Flankör Otterström (L) en manifestation för tolerans och medmänsklighet.

Malin Flankör Otterström bor i Hjärup och är aktiv i Liberalerna.Bild: Foto: Privat
Malin Flankör Otterström är aktiv i Liberalerna i Staffanstorp, men betonar att manifestationen som hon arrangerar är politiskt obunden.
– Jag vill visa att det finns ett annat Staffanstorp. Då spelar det ingen roll vilket parti man tillhör.
En anledning till att hon arrangerar manifestationen är att hon upplever att debatten har blivit mer polariserad i kommunen.
– Jag har gått ur vissa Facebookgrupper, det går inte längre att lägga in en saklig kommentar, säger hon.
Det som Malin Flankör Otterström upplever som en hårdare ton menar hon delvis har att göra med vissa av besluten som har fattats av den politiska majoriteten, som består av Moderaterna och Sverigedemokraterna. Hon ger tiggeriförbudet som exempel.
– När ledningen fattar den typen av politiska beslut så är det plötsligt som att man lyfter locket av, plötsligt är alla åsikter helt ok.
– När jag växte upp pratade man inte om "vi och dem" på det sättet.
Samtidigt finns det invånare som inte delar den bilden av Staffanstorp. Hur kommer det sig att det finns så olika bilder?
– Om man tycker att de här besluten är korrekta, då tycker man kanske inte att klimatet har hårdnat. Men oavsett det måste man vara ödmjuk för att vi tycker olika.
Under manifestationen, som äger rum 18 maj och kommer att gå från Bråhögsplatsen till Balders hage, ska det hållas olika tal. Bland annat kommer författaren Amanda Malmberg för att prata om allas lika värde, och poeten och journalisten Maria Holm kommer att läsa upp dikter.
– Det kommer inte att vara slagord emot något, säger Malin Flankör Otterström.
Gå till toppen