Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lägenhet och vinden totalförstörd i brand på Persborg

Strax efter midnatt bröt en brand ut på en vind på Persborg i Malmö. Branden spred sig sedan till en lägenhet. 18 personer evakuerades och brandkåren var kvar på plats under morgonen.

Bild: Patrick Persson
Larmet kom 00.09. Räddningstjänsten med flera enheter och fem ambulanser ryckte ut till platsen, och påbörjade evakuering av boende på de övre våningsplanen. En fullt utvecklad vindsbrand härjade då och en lägenhet på översta våningen brann.
De boende evakuerades klockan 01 till en samlingslokal på Verner Rydénskolan. Där fanns också personal på plats från Malmö stad.
Räddningstjänsten fick kontroll över branden klockan 02 på natten. Vid 03-tiden var branden i stort sett släckt.
Under morgonen var branden släckt, men 18 personer fortfarande evakuerade, enligt Magnus Swane, insatschef på Räddningstjänsten Syd.
– Det är en lägenhet som har en totalskada och sedan i stort sett inga skador i andra lägenheter. Det finns ett bjälklager i betong mellan lägenheterna, säger han.
Brodern till kvinnan i lägenheten under den brandhärjade fick tillstånd att besöka bostaden morgonen efteråt. Han var lättad när han kom ut:
– Hon har köpt nya möbler och var så orolig att de har förstörts. Men allt ser bra och torrt ut, säger han.
Väktare tog över bevakningen av det avspärrade området under morgonen. Inga hyresgäster hade vid niotiden återvänt till sina lägenheter. Enligt MKB kommer de boende att kunna återvända till sina lägenheter efter lunch.
Branden bröt ut i samma hus där det brann vid 17-tiden under söndagen.
– Väktarna ronderade och hade bevakning efter den branden fram till 23.30 ungefär, och sen efter midnatt så får vi en vindsbrand, säger Torbjörn Krokström, inre befäl vid räddningstjänsten Syd.
– Sen vet vi inte om det hänger ihop med lägenheten som brann eller om det är något annat, fortsätter han.
Polisen utreder branden som mordbrand.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
På måndagsmorgonen kunde räddningstjänsten undersöka den brandhärjade lägenheten. Först efter lunch fick de evakuerade hyresgästerna återvända till sina bostäder.Bild: Bengt Arvidson
Gå till toppen