Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nihlstorp får lämna Redhawks – ersättaren redan klar

Målvakten Lars Volden har skrivit kontrakt med Malmö Redhawks. Samtidigt är det klart att Cristopher Nihlstorp lämnar klubben.
– Vi har hittat en bra lösning för alla inblandade, säger sportchefen Patrik Sylvegård.

Målvakten Lars Volden har skrivit kontrakt med Malmö Redhawks.Bild: MICHAEL ERICHSEN
Volden avslutade den gångna säsongen på lån hos Redhawks, efter att ha representerat Pantern i Hockeyallsvenskan fram till dess att de spelat sin sista tävlingsmatch. Nu ansluter Volden på permanent basis och har skrivit på ett tvåårskontrakt.
– Det här känns väldigt kul och inspirerande. Jag ser fram emot att dra igång den kommande säsongen och fortsätta tillsammans med den här underbara gruppen, som jag lärde känna under den gångna säsongen. Dessutom gillar jag allt det som klubben står för och känner att tränarna kan hjälpa mig att bli en bättre målvakt, säger Lars Volden i en kommentar.
Totalt blev det tre matcher i SHL, en SM-kvartsfinal samt en åttondelsfinal i Champions Hockey League.
– Lars visade under säsongen att han är en målvakt som kan vara med och konkurrera med Oscar Alsenfelt. Han spelar med ett stort lugn och sprider en trygghet till hela försvarsspelet. Vi gillade det vi såg direkt när han kom in i fjol. Han är dessutom relativt ung och vi tror att det finns stor utvecklingspotential i honom, säger Sylvegård i ett pressmeddelande.
I samband med att Volden blir en Redhawksmålvakt står det också klart att Redhawks och Cristopher Nihlstorp går skilda vägar.
– Vi vill tacka Cristopher för hans insatser för klubben, både på och utanför isen. Det har varit enormt kul att jobba med honom under den här tiden och vi önskar honom all lycka i den fortsatta karriären. Vi ser mer än gärna att han kommer tillbaka som en framtida ledare i klubben, säger Patrik Sylvegård.
Gå till toppen