Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

S: ”Miljöpartiet har sålt sig rätt billigt”

De fyra partierna som inte ingår i det nya budgetsamarbetet är skeptiska till uppgörelsen mellan Lundakvintetten och Miljöpartiet.

Maja Grubelic (Fi), Helena Falk (V), Anders Almgren (S) och Hans-Olof Andersson (SD) representerar de fyra Lundapartier som inte ingår i det nya budgetsamarbetet.Bild: Ingemar D Kristiansen
– Miljöpartiet har sålt sig rätt billigt, tycker Anders Almgren (S), som menar att mycket av det som ingår i uppgörelsen redan är beslutat eller hade genomförts även utan överenskommelsen.
Läs också MP och Lundakvintetten i budgetsamarbete – Höjeådalen blir naturreservat och 30 miljoner plockas från LKF
Maja Grubelic (Fi) är inne på liknande tankar.
– Vad gäller överenskommelsen i sig så kan vi inte se större vinster i den. Det finns redan en majoritet för att bevara Höje å, till exempel, säger hon.
De fyra partierna är motståndare till att ta ut pengar från LKF.
– Socialnämndens problem måste lösas på annat sätt, vi kan inte tömma bolag på pengar för det, säger Hans-Olof Andersson (SD).
Helena Falk (V) säger att hon inte är helt överraskad över att MP valt att samarbeta med kvintetten.
– Miljöpartiet har även i regionen tidigare samarbetat högerut. Men det är klart att det är en risk att det påverkar hur vi kan samarbeta med Miljöpartiet framöver. Det beror på hur djupt deras samarbete med de borgerliga partierna blir, säger hon.
Gå till toppen