Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

De sänder MFF:s EL-matcher: ”Bästa sommarunderhållningen”

Nu är det klart vilka som sänder Malmö FF:s kvalmatcher till Europa i sommar. Det är Nent Group som via Viaplay kommer visa MFF:s, AIK:s och Norrköpings äventyr i Europa.
– Det här är bästa tänkbara sommarunderhållning på Viaplay under semesterveckorna, säger Per Nunstedt, sportchef Nent Group Sverige i ett pressmeddelande.

I sommar spelar Malmö FF i Europa igen.
MFF:s äventyr ute i Fotbollseuropa har varit de senaste somrarnas höjdpunkter. Senaste sommaren klarade MFF kvalet till Europa Leagues gruppspel och i år ska de försöka ta samma resa.
Lottningen till EL-kvalet är den 18 juni och de första matchen i kvalomgång ett spelas 11 juli.
Malmö FF och IFK Norrköping samt vinnaren av Svenska cup-finalen kommer spela EL-kval medan AIK inleder med kval till Champions League.
– Vi är oerhört glada över att följa AIK:s, Malmös och Norrköpings väg ut i Europa. Just de svenska lagens kvalfotboll har verkligen engagerat Viaplays tittare under de senaste åren, säger Per Nunstedt i ett pressmeddelande och fortsätter:
– När Malmö var med i Champions League senast så hade vi miljonpublik flera gånger om då PSG och Real Madrid stod för motståndet. Det ska bli oerhört spännande att se om AIK kan hugga möjligheten till att nå turneringen till hösten och fira 20-årsjubileum från när det senast begav sig med stormatcher mot Barcelona, Arsenal och Fiorentina, även om vägen dit är synnerligen tuff.
Nent group har i nuläget bara säkrat rättigheterna till de svenska lagens hemmamatcher.
Den nya portabilitetsregleringen trädde i kraft i april i år och det innebär att Viaplays kunder numera kan ta med sitt lokala Viaplay till alla destinationer inom EU.
Läs också Bachirou: ”Inte färdig med jobbet i Malmö”
Gå till toppen