Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fängelse för grov mordbrand i Katrineholm

Mannen döms till fängelse för bland annat grov mordbrand, efter en brand i Katrineholm i höstas. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
En 25-årig man döms till tio år och sex månaders fängelse för bland annat grov mordbrand efter en brand på Stationsplan i Katrineholm i höstas, skriver Nyköpings tingsrätt i ett pressmeddelande.
Domstolen anser att det är bevisat att mannen är en av de gärningsmän som ”tillsammans och i samförstånd” satte eld på fastigheten. Samtidigt som branden anlades misshandlade gärningsmännen även flera personer, som sedan lämnades skadade kvar.
Mannen fälls även för två fall av försök till grov mordbrand vid två restauranger i Nyköping i juni 2018. Till dessa händelser kan han knytas genom dna och iakttagelser från ett vittne.
25-åringen döms också för grov stöld, ringa misshandel, ofredande, olaga intrång, våldsamt motstånd, fem fall av olovlig körning, fyra fall av rattfylleri och sju fall av ringa narkotikabrott.
Gå till toppen