Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Netflix gör serie om thailändska grottpojkar

Netflix gör miniserie om de thailändska pojkar som efter 17 dygn räddades ur ett översvämmat grottsystem. Arkivbild.Bild: Gemunu Amarasinghe
Strömningsjätten Netflix har säkrat rättigheterna till att få göra en miniserie om det ungdomslag i fotboll som blev instängda i en grotta under 17 skräckfyllda dygn i fjol.
– Historien sammankopplar så många unika lokala och universella teman som förenat människor över hela världen. Vi ser fram emot att ge den här lokala men också globala händelsen liv, säger Netflixchefen Erika North.
Serien regisseras av bland andra Jon M Chu, som tidigare regisserat tv-serien ”Crazy rich asians”, men det är ännu inte känt hur många avsnitt det blir eller när serien ska sändas.
En hel värld följde kampen för att rädda de tolv thailändska pojkarna och deras fotbollstränare som försvann den 23 juni i fjol. Först den 10 juli kunde de sista pojkarna och tränaren räddas ur Tham Luang-grottorna som de varit fångna i sedan den översvämmats.
Gå till toppen