Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Redhawksprofilen slutar: ”Har varit ett föredöme”

Hockeyprofilen Mathias Tjärnqvist som varit i Malmö Redhawks de senaste fem säsongerna lämnar nu klubben. I stället blir han ny tränare för Rögles J18-lag.
– Självklart kommer han att blir saknad och det är tråkigt att vi skiljs åt, men vi önskar Mathias all lycka till framöver, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Mathias Tjärnqvist.Bild: PETTER ARVIDSON
Mathias Tjärnqvist hade en lång aktiv karriär och spelade bland annat tre år i Rögle och tre i Malmö Redhawks innan han la skridskorna på hyllan.
Han avslutade den aktiva karriären i Malmö, men fortsatte i Malmö Redhawks. Under de två senaste säsongerna har han varit både assisterande sportchef och assisterande tränare.
Men nu är det alltså slut.
– Jag har haft en fantastisk tid i klubben, både som spelare och i min roll som ledare, och vill rikta ett stort tack till hela organisationen. Patrik Sylvegård har hjälpt mig mycket och jag kommer att betrakta både honom och många andra som nära vänner även efter att min tid i klubben är över, säger Mathias Tjärnqvist i ett pressmeddelande.
Enligt pressmeddelandet har Tjärnqvist själv valt att säga upp sig.
– Under de här åren som han har varit hos oss har han blivit enormt omtyckt av alla. Han har varit ett föredöme för många och gjort ett mycket bra jobb för Malmö Redhawks. Självklart kommer han att blir saknad och det är tråkigt att vi skiljs åt, men vi önskar Mathias all lycka till framöver, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.
Under tisdagen presenterades Mathias Tjärnqvist som ny tränare för Rögles J18-lag, som han ska leda tillsammans med William Wallén.
– Det känns väldigt inspirerande att få komma tillbaka till Rögle och i en ny roll. Jag har ju lång erfarenhet men själva tränarrollen är ny. Jag har haft många bra tränare genom åren och plockat på mig både bra och lite mindre bra exempel. Det ska bli kul att få jobba med William som jag hört mycket gott om och jag tror vi kan bilda ett bra ledarteam, säger Mathias Tjärnqvist till Rögles webbplats.
Läs också Nu blickar Rögletränaren mot SM-guld
Gå till toppen