Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Två gripna efter läckt Salabild

Två personer har blivit arresterade av brittisk polis efter att ett fotografi på den avlidne fotbollsspelaren Emiliano Sala läckt ut på sociala medier.

Emiliano Sala begravdes den 16 februari i Progreso, Argentina. Arkivbild.Bild: Natacha Pisarenko/AP/TT
Enligt brittisk polis har en 62-årig man arresterats, misstänkt för att haft obehörig tillgång till datormaterial samtidigt som en 48-årig kvinna greps i februari. Även hon är misstänkt för att haft obehörig tillgång till datormaterial, vilket är klassat som ett brott i Storbritannien.
Bilden som cirkulerat på sociala medier ska ha tagits på ett bårhus i Bournemouth efter att Salas kropp hittats i det flygplan som kraschade i Engelska kanalen den 21 januari. Den 28-årige fotbollsspelaren var då på väg för att slutföra en övergång från franska Nantes till Premier League-klubben Cardiff.
Men att mannen och kvinnan skulle ha kommit över bilderna genom att bryta sig in på bårhuset eller via någon anställd dementeras i nuläget.
– Det finns inga bevis som tyder på inbrott på bårhuset. Det finns heller inga bevis som tyder på att personal på bårhuset är involverade i oegentligheter, sade polisen i Wiltshire enligt nyhetsbyrån AFP.
Kvinnan har sedan gripandet släppts mot borgen. Även mannen är släppt.
Gå till toppen