Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Handboll

Danska handbollsmästaren utslagen i semifinal

Säsongen är över för Hanna Blomstrand och resten av Köpenhamn efter förlusten mot Esbjerg i semifinalen i den danska ligan. Arkivbild.Bild: Adam Ihse / TT
Svenskbetonade Köpenhamn blev danska ligamästare i fjol, men denna säsong tog det slut i semifinal. Esbjerg, med Clara Monti Danielsson, slog ut det regerande mästarlaget med 2-0 i matcher efter att ha vunnit borta på onsdagskvällen med 29-23. Monti Danielsson svarade för två av målen.
För landslagskvartetten Hanna Blomstrand, Linn Blohm (fem mål), Marie Wall (ett) och Johanna Bundsen samt tidigare landslagsstjärnan Jenny Alm (fem mål) är säsongen därmed över. Alm har bestämt sig för att avsluta karriären efter den här säsongen.
För Esbjerg väntar nu skrällgänget Herning-Ikast och den svenska målvakten Jessica Ryde i finalen. Det jylländska laget slog ut storsatsande och stjärnspäckade Odense med 2-0 i matcher efter att ha vunnit det andra mötet hemma med 23-17.
Gå till toppen