Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Misstänkt kvinnomisshandlare skickade nakenbilder på sitt ex till hennes pappa

Efter att den våldsmisstänkte 30-åringen blivit lämnad av sin flickvän skickade han nakenbilder på sin före detta – till hennes pappa. Nu ställs 30-åringen inför rätta för brott mot fyra olika kvinnor.

Bild: Henrik Montgomery/TT
Den unga kvinnan blev ihop med 30-åringen i augusti 2017.
I förhör beskriver hon deras relation som drömlikt inledningsvis. För att sedan successivt utvecklas till ett rent helvete.
Enligt polisutredningen har 30-åringen utsatt kvinnan för tio brott, som utgjort led i en upprepad kränkning för att allvarligt skada hennes självkänsla.
Det är slag, strypgrepp, skallningar och hot om att bränna ner hennes mammas bostad, med modern inuti.
Efter att hon lämnat honom hotade 30-åringen med att skicka nakenbilder på kvinnan till hennes pappa. Han verkställdes sedan hotet.
”Se hur bra ni uppfostrat er dotter. Ska du säga att jag är dålig. Skäms på er. Fy fan på er”, skrev 30-åringen till pappan samtidigt som han skickade fotona.
Allt detta uppdagades i samband med att kvinnan gick till polisen i mars i år. Det har lett till att 30-åringen nu ställs inför rätta för grov kvinnofridskränkning och förtal mot kvinnan – och olaga hot mot hennes mamma.
Vad kvinnan inte visste var att 30-åringens nya flickvän några dagar dessförinnan slagit larm om att hon blivit hotad och slagen av samme man.
Den andra kvinnan hade bara hunnit vara ihop med 30-åringen en kortare tid. Enligt åtalet har 30-åringen utsatt henne för fem fall av misshandel, ett olaga frihetsberövande – och ett olaga hot.
– Men gärningarna mot henne har skett under för kort tid för att det ska klassas som en systematisk kvinnofridskränkning, säger kammaråklagare Mårten Alvinsson.
30-åringen ställs även inför rätta för olaga hot mot den nya flickvännens väninna – genom att hota att våldta och sätta en pistol mot hennes panna.
Totalt åtalas 30-åringen alltså för brott mot fyra olika kvinnor.
– Det är inte så vanligt att vi har flera målsägande vid sådana här brott, säger Mårten Alvinsson.
Bevisningen bygger på kvinnornas berättelser, förhör med bekanta om vad de sett och hört – och självtagna foton på skador.
30-åringen nekar till alla anklagelser, förutom till att ha skickat nakenbilderna till exflickvännens pappa. Men detta gjordes som hämnd mot pappan, eftersom han ska ha hotat 30-åringen.
Fakta

Grov kvinnofridskränkning

Är en paraplyrubricering för fall där offret utsatts för upprepade kräkningarna där syftet varit att allvarligt skada kvinnans självkänsla. Offret ska ha utsatts för ett flertal brottsliga gärningar under en sammanhängande period, i regel krävs minst tre specificerade brott.

Minimistraffet är nio månaders fängelse.

48 polisanmälningar rubricerades som grov kvinnofridskränkning i Malmö ifjol. Antalet årliga anmälningar har legat relativt konstant de senaste åren.

Gå till toppen