Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Föremål utanför Rättscentrum var ofarligt

Ett föremål som lämnats utanför Rättscentrum i Malmö har undersökts av polisen och visat sig vara ofarligt. Polisen har hävt de avspärrningar som tidigare upprättats i området.

Det var en person som tidigare placerade ut föremålet vid Rättscentrum.
Polisen kallade på Nationella bombskyddet som kom till platsen och undersökte föremålet på ett säkert sätt.
Bild: Patrick Persson
Det var vid 20.57 som polisen larmades om att en person rotade runt med saker utanför entrén till Rättscentrum och lämnade kvar föremål där.
Hen anträffades en bit bort av polisen kort därefter och greps. Personen lämnade en förklaring till det hela och uppgav att det inte var farliga föremål.
– Troligtvis talar personen sanning, men vi kan inte enbart basera det på en persons utsago, så nationella bomskyddet ska dit och göra en undersökning för säkerhets skull, sa Calle Persson, presstalesperson på polisens ledningscentral, i samband med att avspärrningarna hade upprättats.
Enligt polisen fanns det inget som tydde på att föremålen var farliga. Inga hot har heller framförts mot polisen, övriga myndigheter eller andra personer på adressen.
När bombskyddet undersökt föremålet på platsen så kunde det bekräftas att det var ofarligt och klockan 23.19 meddelade polisen att avspärrningarna hävdes.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen