Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Biljakt i centrala Staffanstorp – förare gripen

En bilist i Staffanstorp vägrade stanna för polisens kontroll under torsdagsmorgonen – och tryckte gasen i botten. Under sin flykt ska mannen ha hunnit överge bilen och hoppa från en balkong. Personen är nu infångad.

Händelseförloppet inleddes vid 08.45-tiden under torsdagsmorgonen.
– En patrull är ute och kör och bestämmer sig för att göra en rutinkontroll av ett fordon, säger Patric Fors på polisens ledningscentral.
Vad som föranledde beslutet är okänt. Men klart är att föraren, en man i 30-årsåldern, inte hade något intresse av att underkasta sig en sådan kontroll.
– Det leder till ett efterföljande. Det har gått väldigt, väldigt fort. Men när de närmar sig en skola bestämmer sig patrullen för att slå ner på takten, säger Patric Fors.
Poliserna fortsatte längs bilens färdväg i lugnare tempo. Och till slut hittades den parkerad i centrala Staffanstorp.
Fler patruller anslöt – och tillsammans gick poliserna in på den adress där föraren misstänktes befinna sig.
– Men då lämnade personen adressen genom att hoppa från en balkong, säger Patric Fors.
Mannens flyktförsök blev dock misslyckat. Han kunde snabbt fångas in och transporteras till polishuset i Lund för kontroll av nykterhet.
Föraren är i nuläget misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri, men fler brottsmisstankar kan tillkomma.
Gå till toppen