Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

HK värvar tvåmetersbjässe: ”Riktigt häftig klubb”

HK Malmö har tappat ett par riktigt tunga handbollspjäser efter säsongen – men nu kommer ett nytt tungt namn in. HK värvar över två meter långe och 100 kilo tunge Filip Berentsen från nykomlingen Varberg.
- Jag känner mig väldigt glad och ser verkligen fram emot att ta nästa steg i min karriär som handbollsspelare, säger Berentsen i ett pressmeddelande.

Filip Berentsen jublar efter Varberg tagit sig till Handbollsligan tidigare i vår.Bild: KRISTER ANDERSSON
HK Malmö föll i kvartsfinal mot Sävehof i årets SM-slutspel och inför nästa säsong har HK bland annat tappat tunga pjäser som Adam Lönn, Jim Andersson samt de båda målvakterna.
På torsdagen presenterade dock HK ytterligare ett tungt nyförvärv.
Filip Berentsen är fostrad Linköping Lejon och RP, men kommer närmast från Varberg som avancerade till Handbollsligan den här säsongen.
Nu har han skrivit ett tvåårskontrakt med HK Malmö.
- Filip är en storväxt vänsternia som med sin längd på två meter och 100 kilo kommer att bidra både framåt och bakåt i vårt spel. Vi hoppas att Filip kan ta ytterligare kliv i sin handbollskarriär, säger Stian Tönnesen, tränare i HK Malmö i ett pressmeddelande.
Berentsen är också glad att ta ett kliv i karriären och han vill fortsätta att utvecklas.
- Jag känner mig väldigt glad och ser verkligen fram emot att ta nästa steg i min karriär som handbollsspelare. Då känns HK Malmö som helt rätt adress för mig. Jag vill fortsätta att utvecklas under Stians och Malmös ledning. Den utmaningen ser jag verkligen fram emot.
– Malmö är en riktigt häftig handbollsklubb med högt formulerade mål och med fina sportsliga resultat. Detta är något som jag ser fram emot att vara en del av säger Filip Berentsen.
Filip ansluter till HK Malmö den 1 juni.
Läs också HK Malmös tuffa situation: ”Få intressanta spelare är tillgängliga nu”
Läs också Tung sorti för Adam Lönn: "Ett trist avslut"
Läs också Vart är HK Malmö på väg nu?
Fakta

HK Malmö förluster och nyförvärv

In: Anton Hellberg (mv), Hammarby, Viktor Östlund, TTH Holstebro, Daniel Ekman, Guif, Filip Berentsen, varberg.

Ut: Dan Beutler (mv), GOG, Robin Paulsen Haug (mv), Skjern, Adam Lönn, Stuttgart, Jim Andersson, YIF, Robert Månsson och Binai Aziz, slutar.

Fakta

HK Malmös se senaste slutspel

2018/19:

Ut i kvartsfinal. Sävehof 1–3

2017/18:

Final. Kristianstad 23–22 e. förl.

2016/17:

Ut i kvartsfinal. Alingsås 1–3

2015/16:

Ut i kvartsfinal. Ystad 0–3

2014/15:

Ut i kvartsfinal. Alingsås 0–3

2013/14:

Ut i kvartsfinal. Alingsås 2–3

Gå till toppen