Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Krogarna kring torget är till salu – men han vågar storsatsa

Simrishamn är Skånes krogtätaste kommun. Eslöv hamnar i botten av listan. En sak har de gemensamt: krögare prövar lyckan och går vidare. I Eslöv pågår rena krogutförsäljningen. Tre krögare kring torget vill sälja, men i ett annat hörn väntar en storsatsning. På Österlen är omsättningen av alkoholtillstånd mycket stor.

I det som tidigare var väskaffär och frisersalong tänker Romeo Petkovski förverkliga sin dröm om en egen krog i Eslöv. Han är redo för månader av byggkaos när torget byggs om. Nya torget kommer att ha gasledningar i marken, allt för att främja en längre säsong på uteserveringarna.Bild: Ingemar D Kristiansen
Förr var det här en murrig kulvert under hotell Stenssons trappa, alltför ofta en helgtoalett för ostadiga Eslövsmän. Trappan är borta. Espresso House har redan intagit ena hörnan. Romeo Petkovski gestikulerar fram hur hans uteservering kommer att löpa runt andra hörnet av hotellbyggnaden.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen