Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Merkel vill ena EU om Libyen

Tysklands förbundskansler Angela Merkel vill att EU når en samsyn om Libyen. Arkivbild.Bild: Michael Sohn/AP/TT
EU måste nå en samsyn när det gäller Libyen, säger Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Strider har pågått i flera veckor kring landets huvudstad Tripoli, mellan den internationellt erkända regeringen och krigsherren Khalifa Haftars östlibyska styrkor.
Merkel är på besök i Burkina Faso, där hon träffar ledare för G5 Sahel-gruppen, som består av Burkina Faso, Tchad, Mali, Mauretanien och Niger. I ett tal inför studenter vid ett universitet säger hon att Libyen är av största vikt för att stabilitet ska kunna uppnås i Sahelregionen.
– Vad presidenterna i G5 Sahel förklarade för mig ännu en gång i går, och som de har rätt i, är att Europa måste komma överens om ett förhållningssätt eftersom det fortfarande finns meningsskiljaktigheter inom EU.
– Jag kommer att göra mitt bästa för att se till att den italienska hållningen och den franska hållningen går ihop och att det inte finns olika röster eller hållningar i Europa.
Gå till toppen