Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Aktarr vill skapa en bättre dialog mellan svenskar och araber

Den arabiskspråkiga nyhetstjänsten Aktarr i Malmö satsar nu på att bygga upp en verksamhet i Stockholm och jobba mer med hälso- och rekryteringsfrågor. ”Vårt mål är att hjälpa den arabiska communityn att navigera i det svenska samhället”, säger grundaren Kotada Yonus.

I torsdags arrangerade Aktarr en diskussion angående det svenska vårdsystemet. Kotada Yonus höll i debatten.Bild: Peter Frennesson
Allt började med ett missförstånd. Kotada Yonus hade berättat för Arbetsförmedlingen i Malmö att han hemma i Syrien hade arbetat med affärsadministration, men också att han hade hjälpt internationella journalister att få kontakter i Syrien. En dag ringde de från Arbetsförmedlingen och berättade om Lokaltidningen som sökte folk och undrade om han ville gå på intervju. I tron att han sagt att han jobbat som journalist.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen