Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Delad poäng i Lundaderbyt: ”Vi kan varandra”

Ett mål, en assist, gult kort och två tänder i skallen – Gustav Hillstedt var inblandad i mycket när Lunds BK och Torn spelade 2–2 i Lundaderbyt.

Gustav Hillstedt gjorde en stark insats för hemmalaget med både mål och assist.Bild: PETTER ARVIDSON
Resultatet innebär att LBK fortfarande är steget före som mittenlag i division 1 tack vare bättre målskillnad – men historiskt var det ännu en smäll för ”storebror” – Torn har fyra segrar och fyra kryss på de åtta senaste tävlingsmatcherna mellan lagen.
Spöket från Stångby fortsätter att skaka Krubban….
– Jag tänker inte så mycket på det, men det är klart att det är jämnt och vi kan varandra, det är väl det som det handlar om egentligen. Det är två jämna lag och det tycker jag att vi har visat i alla matcher, sa Gustav Hillstedt.
Den 28-årige vänstervingen gjorde sitt bästa för att bryta förbannelsen. I den 35:e minuten vek han in från kanten och sköt snyggt stolpe in i bortre hörnet – 1–0.
– Jag gillar att utmana där och kliva in. Grabbarna i laget brukar skratta åt min höger, men jag säger att den är livsfarlig och nu fick den gå in också, sa Hillstedt.
Torn svarade fyra minuter senare då en frispelad Dylan Kosik Sulaiman placerade in 1–1. Sedan 1–2 knappa kvarten efter sidbytet genom Tobias Karlsson på en snabb omställning.
Målet kom minst sagt överraskande bara någon minut efter att LBK-målvakten Markus Norman först orsakat och sedan räddat en straff.
Men Lunds BK hade inte gett upp. I den 66:e minuten placerade Admir Osmancevic in 2–2 efter ett fint inspel från vänsterkanten av Gustav Hillstedt.
– Det inspelet är det enda jag har nästan [skratt], det kan jag göra i sömnen. Jag vet exakt var han [Admir Osmancevic] ska vara, så där kan man smälla ett stenhårt tunnelpass, så sitter den på hans fot, det är ett enkelt mål.
2–2 var ändå ett fall framåt för Lunds BK som förlorat te raka mot Torn. Och Gustav Hillstedt känner att han är på g.
– Jag har haft en lite hackig säsong och varit skadad precis, så det här var min andra start. Lite ringrostig i musklerna är man, men touchen sitter ändå rätt bra. Nu ska det bara orkas i nittio minuter.
Och så skulle han ta hand om såret i skallen från Tobias Karlssons tänder.
– Han och jag är polare så det är inga problem. Jag fick gult kort i momentet innan, så han gav väl igen. De säger att det är ett jack, så jag ska eventuellt sy det, sa Gustav Hillstedt.
Gå till toppen