Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Festival får tusentals kronor från kommunen – trots bristande jämställdhet

Svedala kommun skjuter till tusentals kronor av skattebetalarnas pengar till Sommarrocken – trots att festivalen till stor del saknar jämställdhetstänk och mestadels bokar manliga artister.
– Vi gör det för att Sommarrocken är en stark tillgång för Svedala kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Linda Allansson Wester (M).

Enligt kommunalrådet Linda Allansson Wester (M) är frågan om jämställdhet inget man tagit med i beräkningarna när man slutit avtal med Sommarrocken.Bild: Patrick Persson/Lars Brundin
När Svedala kommun själva definierar vilken typ av arbetsgivare man ska vara är en av de viktigaste punkterna att man ska vara jämlik och jobba för både jämställdhet och mångfald. Just frågan om könsfördelning är också en viktig del i kommunens arbete mot diskriminering.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen