Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Förlust i slutminuterna för Borgeby

Borgeby var bara sekunder från att vända sin negativa trend, men i den 89:e minuten bröt Asarum ett uppspel, ställde om och satte via Lova Hanssons skalle avgörande 0–1. Noll poäng igen, men ett steg framåt ändå för Borgeby, vars tränare Patrik Persson såg ljuset.

– Ja den här matchen var vår bästa på väldigt länge, både defensivt och offensivt. Så det blev ju extra bittert att tappa den då, konstaterade han.
Efter de två senaste förlusterna behövde Borgeby positiva besked mot Asarum. Det fick man, trots allt. Hemmalaget förde spelet mot ett tillbakadraget Blekingelag som inte skapade mycket. Mittbacken Emma Bengtsson var tillbaka i startelvan och bidrog till tryggheten, men efter en halvtimmes spel drabbades Borgeby av en skada på målvakten Vera Ejlertsson, som fick utgå med befarat fotledsbrott efter att ha halkat vid en utspark.
– Vi vet inte exakt ännu, men det ser illa ut, suckade Patrik Persson.
Trots målvaktsbyte höll Borgeby gästerna borta från sitt straffområde och skapade en del framåt själva, framför allt via hörnor och ett par distansskott. Precis innan Asarums mål blev också Mathilda Sjöström fälld just vid straffområdeslinjen, men fick ”bara” frispark, som blev resultatlös.
– Vår insats på det stora hela var bra, men ibland är vi fortfarande lite för naiva. Som när Asarum gjorde sitt mål till exempel, konstaterade Patrik Persson.
Gå till toppen