Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nya stjärnan rakt in i matchtruppen

Nigerianska nyförvärvet Anam Imo ansluter till FC Rosengård i helgen och går rakt in i matchtruppen till söndagens toppmöte med Göteborg på Malmö idrottsplats.

Jonas Eidevall.Bild: PER KARLSSON
Göteborg kommer till Malmö som färska cupmästare och som laget som ställde till det för FC Rosengård förra året.
– Trots att vi gjorde två av våra allra bästa matcher mot just dem så fick vi bara med oss en poäng, säger FC Rosengårds tränare Jonas Eidevall.
Ännu värre var att Göteborg spelade bort FC Rosengård från både SM-guldet och en plats i Champions League.
– Så det det finns många sätt att hitta motivation till den här matchen, konstaterar Eidevall.
– Framförallt är detta verkligen en toppmatch mellan de två lag i damallsvenskan som spelar bäst offensiv fotboll, bättre än så här blir det inte, fortsätter han.
På nytt får han klara sig utan både Nathalie Björn och Jessica Samuelsson, men kan räkna in Edina Filekovic och Fiona Brown som är tillbaka efter skadekänning och så tar nytillskottet Anam Imo plats i truppen utan att ha tränat ett enda pass med laget.
– Det är kanske inte så realistiskt att hon hoppar in och spelar, men hon är där som ett alternativ och kan få en skjuts in i processen att vara med i en matchtrupp och få satt de rutinerna på plats, säger Jonas Eidevall.
Gå till toppen