Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

FCR:s syndabock blev poängräddaren: ”Toppklass”

FC Rosengårds målvakt Zecira Musovic kunde ha blivit syndabocken, men blev poängfixaren med en straffräddning.
– Att höja sin prestation efter ett misstag och vara matchavgörande, det är kännetecknet för en toppmålvakt, sa FCR-tränaren Jonas Eidevall efter 2–2 mot Göteborg.

Rosengårds målvakt Zecira Musovic räddar straffen i slutskedet och tar hand om returen.Bild: Johan Nilsson/TT
Misstaget som Zecira Musovic gjorde kom vid Göteborgs kvittering till 2–2. En boll som borde ha tippats över ribban, istället för i ribban och Göteborg kunde utjämna genom att trycka in returen i öppet mål.
I slutskedet fick Göteborg det gyllene läget att avgöra, men Zecira Musovic stod för en stor räddning på Vilde Böe Risas skott från elva meter.
– Misstag är en del av sporten, det sker på alla nivåer. Vad som är avgörande är hur man hanterar missarna och det här var toppklass från Zeciras sida, sa Jonas Eidevall.
Straffräddningen från Zecira Musovic gav en poäng och Hanna Bennison stack ut med sitt premiärmål i högsta serien, men i det tysta svarade den spelande assisterande tränaren Malin Levenstad för en ny stark insats som mittback i sin comebacksäsong.
– Hon tog sig tillbaka rekordsnabbt från en hälseneskada, dessförinnan hade hon inte spelat fotboll på fyra år. Brutalt imponerande, sa Jonas Eidevall.
Gå till toppen