Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Gäng hotade varandra med vapen på Gullviksborg

På söndagskvällen ryckte polisen ut till Gymnasistgatan efter larm om skottlossning. På plats fick polisen uppgifter om att flera män bråkat och hotat varandra med skjutvapen. Tre män har anhållits.

Bild: Patrick Persson
Klockan 22 ryckte polis och ambulans ut till Gymnasistgatan efter att man fått larm om skottlossning.
Väl på plats fick man uppgifter om att flera män bråkat och hotat varandra med skjutvapen. Polisen har inte hittat några tecken på att skott har avlossats och vittnen säger till Sydsvenskan att de såg ett tiotal personer springa från platsen.
Polisen spärrade av Gymnasistgatan och sökte i området med vapenhund. Enligt uppgifter till Sydsvenskan hittades ett vapen som männen eventuellt kastade ifrån sig i flykten.
Vid 03-tiden uppgav polisen att man gjort gripanden i ärendet.
Tre män har anhållits, två i trettioårsåldern och en i sextioårsåldern. Brottsrubriceringen är grovt olaga hot och grovt vapenbrott.
Vid 05.45 bekräftar polisen att vapnet som hittats i anslutning till händelsen inte har avlossats men att det använts i samband med det olaga hotet.
– Det tycks röra sig om en pistol och därför rubriceras ärendet även som vapenbrott, alternativt olaga vapeninnehav, säger Thomas Söderberg.
Klockan 01.22 hävdes avspärrningen i området.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen